Maak een afspraak

Wenst u een laserbehandeling of lensimplantatie? Maak dan een afspraak bij een oogarts of oogchirurg. Wij helpen u graag verder.

 Maak een afspraak
 Patiënt aanmelden

Laserbehandeling & lensimplantatie

Een laserbehandeling of lensimplantatie is een techniek voor het corrigeren van brilafwijkingen zoals verziendheid en bijziendheid.

 

Brilafwijkingen kunnen, naast een correctie door middel van een bril of contactlenzen, tevens gecorrigeerd worden door een laseroperatie of een lensimplantatie. Deze vormen van chirurgie vallen onder de comfortgeneeskunde en zijn meestal niet terugbetaald.


Laserbehandeling

Laserchirurgie van het hoornvlies wordt frequent uitgevoerd voor de correctie van bijziendheid en verziendheid. Er zijn verschillende technieken mogelijk doch niet alle patiënten komen hiervoor in aanmerking.

 

laserbehandeling & lensimplantatie
Klik op de afbeelding om te vergroten.
Lensimplantatie

Lensimplantatie ter correctie van een brilafwijking is eveneens een mogelijkheid. Bij jonge mensen bestaat dit meestal uit het implanteren van een contactlens in het oog. Bij mensen van middelbare leeftijd bestaat de operatie veelal een cataractoperatie waarbij eerst de eigen lens wordt verwijderd en nadien een kunstlens wordt geplaatst. Deze laatsten kunnen ook multifocaal zijn waardoor de noodzaak tot brillen nadien fors afneemt. 

Wilt u een laserbehandeling & lensimplantatie starten?

Contacteer ons voor meer informatie of maak een afspraak bij één van onze oogartsen.

 Maak een afspraak   Patiënt aanmelden