Maak een afspraak

Wenst u een behandeling voor cataract d.m.v. een cataractoperatie? Maak dan een afspraak bij een oogarts of oogchirurg. Wij helpen u graag verder.

 Maak een afspraak
 Patiënt aanmelden

Behandeling van cataract (grijze staar) d.m.v. cataractoperatie

De behandeling van cataract gebeurt door het uitvoeren van een cataractoperatie. Tijdens de operatie verwijdert onze oogchirurg de vertroebelde ooglens en vervangt ze door een kunstlens.

 

Cataract is meestal leeftijdsgebonden waardoor de behandeling door middel van een cataractoperatie vaak op latere leeftijd uitgevoerd wordt. Het kan echter ook voorkomen op jongere leeftijd, na een slag op het oog, in het kader van suikerziekte of zeer hoge bijziendheid.

De symptomen

Bij cataract ervaart u een wazig, grauw zicht en ondervindt u veel last van lichtstrooiing. Hierbij zijn bijvoorbeeld de lichten van tegenliggend verkeer in het (schemer)donker zeer storend en verblindend. Cataract evolueert bijna altijd zeer langzaam en meestal wordt eerst het verzicht minder goed.

Behandeling cataract door cataractoperatie
Klik op de afbeelding om te vergroten.De behandeling van cataract door een cataractoperatie

Een behandeling van cataract gebeurt door een cataractoperatie waarbij de eigen lens wordt verwijderd en een heldere kunstlens in het oog wordt geplaatst. Een cataractoperatie wordt doorgaans uitgevoerd onder druppelverdoving. Hierdoor kunnen we de behandeling van cataract in het dagziekenhuis uitvoeren.


Behandeling cataract door cataractoperatie
Klik op de afbeelding om te vergroten. 

Wilt u een cataract behandeling starten?

Contacteer ons voor meer informatie of maak een afspraak bij één van onze oogchirurgen.

 Maak een afspraak   Patiënt aanmelden