Visionair oogzorg: een team van oogartsen en oogchirurgen tot uw dienst

Welke behandeling in oogzorg u ook overweegt, bij oogartsenpraktijk Visionair bent u in goede handen. Om u de meest efficiënte behandeling voor uw probleem te kunnen garanderen, hebben alle oogartsen en oogchirurgen bij oogartsenpraktijk Visionair hun eigen specialisatie(s) binnen de oogzorg.

Oogchirurgen en oogartsen - Oogartsenpraktijk Visionair oogzorg
 

Ons team van oogartsen


Dr. Minh-Tri Hua

Dr. Hua is gerenommeerd oogchirug van het voorste oogsegment. Hij volgde zijn opleiding aan de universiteit van Luik en was tot 2013 verbonden met het Luiks algemeen ziekenhuis (hopital de la Citadelle). Nadien maakte hij de overstap naar het UZ Leuven waar hij zich profileerde als hoogvolume (>1000 ingrepen per jaar) cataractchirurg en uitstekend hoornvlies chirurg. Als een van de enige oogchirurgen in België beheerst hij de techniek om een lamellaire hoornvliestransplantatie uit te voeren (DMEK).

Dr. Hua is in 2016 en 2017 voorzitter geweest van het Belgisch oftalmologisch congres en consulent voor verschillende medische firma’s aangaande de ontwikkeling van nieuwe implantlenzen en
operatietoestellen.


Dr. Anne-Catherine Stockman

Dr. Anne-Catherine Stockman is afkomstig uit Luik en volgde haar schoolonderwijs in Voeren en Tongeren, waardoor ze perfect tweetalig is. Zij startte haar studies geneeskunde aan de Universiteit van Hasselt en haalde vervolgens haar diploma tot geneesheer aan de Katholieke Universiteit van Leuven in 2014.

Haar interesse ging in het bijzonder uit naar de oftalmologie. Haar opleiding hiervoor kreeg ze voornamelijk in het Universitaire Ziekenhuis van Leuven, maar daarnaast liep ze ook stage in het Jan Yperman Ziekenhuis, het UZ Brussel en het ZOL Genk. In 2018 haalde ze haar diploma tot oogarts. Haar bijzondere interesse gaat uit naar refractieve chirurgie (correctie van brilafwijkingen door middel van laserchirurgie of lensimplantatie). Verder volgde ze reeds een bijkomende specialisatie in hoornvliesaandoeningen en cataractchirurgie onder leiding van Dr. Minh-Tri Hua aan het UZ Leuven.

Dr. Stockman gaf reeds meerdere presentaties op (inter)nationale congressen en werkte mee aan verschillende wetenschappelijke publicaties rond oogzorg.


Dr. Koen Willekens

Dr. Koen Willekens is vitreo-retinaal chirurg en medisch netvlies specialist. Hij studeerde af als primus perpetuus van de universiteit Hasselt (bachelor in de geneeskunde) en sloot zijn masterstudies af aan de KULeuven met magna cum laude. Daarnaast combineerde hij de opleiding geneeskunde met deze van master in het management en beleid van de gezondheidszorg.

Hij promoveerde tot doctor in de biomedische wetenschappen in 2017 en specialiseerde verder aan de Augenklinik Sulzbach, een gerenommeerd Duits centrum voor netvlieschirurgie. Nadien combineerde hij medische en chirurgische retina te UZ Leuven.

Dr. Willekens is (mede)auteur van meer dan 20 wetenschappelijk publicaties en actief in uiteenlopend klinisch onderzoek.

Wilt u een behandeling starten?

Contacteer ons voor meer informatie of maak een afspraak bij één van onze oogartsen of oogchirugen.

 Maak een afspraak   Patiënt aanmelden