Maak een afspraak

Wenst u een behandeling voor uw brilafwijking? Maak dan een afspraak bij een oogarts of oogchirurg. Wij helpen u graag verder.

 Maak een afspraak
 Patiënt aanmelden

Behandeling voor brilafwijking, verziendheid en bijziendheid

Bij een behandeling voor een brilafwijking wordt de verziendheid en/of bijziendheid gecorrigeerd. De gebruikte behandeling is afhankelijk van de leeftijd en de afwijking.

 

Bij een brilafwijking zoals verziendheid en/of bijziendheid, gebeurt de behandeling vaak d.m.v. een (lees)bril of contactlenzen. Echter behoren laseroperaties en lens-implantaten ook tot de mogelijkheden.

Verziendheid of bijziendheid?

Normaal gezien is het oog gemaakt om op jonge leeftijd (voor 45 jaar) zowel ver als kortbij scherp te kunnen zien.

Verziendheid (goed zien voor ver maar wazig dichtbij) en bijziendheid (goed zien kortbij maar wazig zien ver af) kunnen vanaf kinderleeftijd gecorrigeerd worden door een bril of contactlenzen te dragen. Vanaf de leeftijd van 45 jaar gaat de eigen sterkte om te kunnen focussen dichtbij langzaamaan achteruit. 

Behandeling brilafwijking: verziendheid en bijziendheid Klik op de afbeelding om te vergroten.

 Behandeling brilafwijking: verziendheid en bijziendheid Klik op de afbeelding om te vergroten.

 


Behandeling van brilafwijkingen zoals bijziendheid en verziendheid

Voor elke leeftijd en voor elke afwijking zijn er verschillende mogelijkheden om deze te corrigeren. Een (lees)bril of contactlenzen zijn de meest voor de hand liggende, maar ook laseroperaties en lens-implantaten behoren tot de mogelijkheden.

Bij een behandeling van verziendheid en/of bijziendheid is naast het corrigeren van de brilafwijking ook belangrijk om eventuele gerelateerde complicaties hiervan tijdig op te sporen. Zeker voor personen met een uitgesproken verziendheid (meer dan +4 dioptrie) of bijziendheid (meer dan -6 dioptrie) is een regelmatig oogonderzoek aan te raden.  

Wilt u een behandeling starten?

Contacteer ons voor meer informatie of maak een afspraak bij één van onze oogartsen.

 Maak een afspraak   Patiënt aanmelden