Maak een afspraak

Wenst u een onderzoek of behandeling voor hoornvlies aandoeningen? Maak dan een afspraak bij een oogarts of oogchirurg. Wij helpen u graag verder.

 Maak een afspraak
 Patiënt aanmelden

Behandeling en onderzoek van hoornvlies aandoeningen

De behandeling van hoornvlies aandoeningen is afhankelijk van de soort hoornvliesaandoening welke de patiënt heeft. Alvorens de behandeling te starten zullen wij steeds een onderzoek uitvoeren om het type hoornvlies aandoening vast te stellen, indien dat nog niet reeds gebeurd is door uw arts.

 

De oorzaak

Het hoornvlies bestaat uit verschillende lagen. De binnenste laag zorgt ervoor dat het hoornvlies helder blijft. Indien deze laag niet meer goed functioneert dan wordt het hoornvlies troebel en ervaart de patiënt een wazig zicht, voornamelijk ’s ochtends. Dit komt het meest voor als Fuch’s endotheliale dystrofie.

 

Behandeling en onderzoek van hoornvlies aandoeningen
Klik op de afbeelding om te vergroten.
Behandeling van Fuch’s endotheliale dystrofie

Wanneer de patiënt voldoende ernstige hinder ondervindt, opteren we voor het vervangen van de binnenst laag van het hoornvlies. Deze operatie noemt men een lamellaire keratoplastie en meer in detail DMEK (Descemet membrane endotheliale keratoplastie).

Behandeling van keratoconus

Indien de middelste laag van het hoornvlies vervormt spreekt men vaak van keratoconus. De behandeling van dit type hoornvlies aandoeningen bestaat meestal uit vroegtijdig stabiliseren van het hoornvlies of een gehele of gedeeltelijke hoornvliestransplantatie. Behandeling en onderzoek van hoornvlies aandoeningen
Klik op de afbeelding om te vergroten. 

Wilt u een behandeling starten?

Contacteer ons voor meer informatie rond hoornvlies aandoeningen of maak een afspraak bij één van onze oogartsen voor uw behandeling.

 Maak een afspraak   Patiënt aanmelden