Maak een afspraak

Wenst u een behandeling voor netvliesscheur of netvliesloslating? Maak dan een afspraak bij een oogarts of oogchirurg. Wij helpen u graag verder.

 Maak een afspraak
 Patiënt aanmelden

Behandeling netvliesscheur en netvliesloslating

Een behandeling van netvliesscheur en netvliesloslating is een urgente ingreep welke aangeraden is wanneer u lichtflitsen, floaters of vermindering van het zicht ervaart.

 

Tijdens het leven komt het glasvocht, de gel achteraan in het oog, los van het netvlies. Hierbij ontstaan trekkrachten op het netvlies die aanleiding kunnen geven tot het zien van lichtflitsen en klonteringen in het glasvocht die aanleiding geven tot floaters (glasvochtvlokken of ‘mouches volantes’).

Indien de trekkrachten op het netvlies zo uitgesproken zijn dat het netvlies scheurt, gaat dit soms gepaard met een kleine bloeding. Het is belangrijk dat als u symptomen heeft van lichtflitsen al dan niet gepaard gaande met een plotse toename van floaters, zo snel als mogelijk een oogarts te consulteren. Er kan namelijk een netvliesscheur opgetreden zijn. Zulke scheur kan veelal behandeld worden met lasertherapie, doch kan ook aanleiding geven tot een netvliesloslating.


Behandeling netvliesscheur en netvliesloslating
Klik op de afbeelding om te vergroten.
Wat is netvliesloslating?

Bij netvliesloslating vormt er zich een vochtblaas onder het netvlies waardoor het zicht steeds slechter wordt. Men spreekt van een gordijnteken; alsof men een gordijn voor het oog toeschuift. Een netvliesloslating dient snel vastgesteld en behandeld te worden, meestal door middel van een netvliesoperatie. 

Wilt u een behandeling voor netvliesscheur of netvliesloslating starten?

Contacteer ons voor meer informatie of maak een afspraak bij één van onze oogartsen.

 Maak een afspraak   Patiënt aanmelden