Maak een afspraak

Wenst u een behandeling voor glasvochtvlokken of een glasvochtoperatie? Maak dan een afspraak bij een oogarts of oogchirurg. Wij helpen u graag verder.

 Maak een afspraak
 Patiënt aanmelden

Behandeling glasvochtvlokken en glasvochtoperatie

Indien u sterke hinder ondervindt van glasvochtvlokken (floaters) in het dagelijks leven, kan u een behandeling of glasvochtoperatie overwegen om de glasvochtvlokken te verwijderen.

 

Glasvochtvlokken zijn klonteringen die ontstaan in de gel die de achterkamer van het oog vult. Deze gel is bij geboorte vrij stevig en helder doch wordt met de leeftijd steeds brozer. Hierbij ontstaan vochtblazen in de gel en klonteringen van eiwitten die rondzweven bij elke beweging. Men spreekt eveneens van floaters of ‘mouches volantes’, veelal in omstandigheden met veel licht of een lichte achtergrond.


Behandeling glasvochtvlokken en glasvochtoperatie
Klik op de afbeelding om te vergroten.
Deze gewaarwordingen zijn volkomen normaal en onschadelijk. Indien deze toch significante hinder veroorzaken in het dagelijkse leven, kan een glasvochtoperatie overwogen worden om deze te verwijderen.

Wanneer een oogarts consulteren?

Indien er een plotse toename is in de glasvochtvlokken die u ziet, al dan niet gepaard gaande met lichtflitsen, is het belangrijk om zo snel als mogelijk een oogarts te consulteren.

Er kan namelijk een netvliesscheur of netvliesloslating opgetreden zijn.

 

Wilt u een behandeling voor glasvochtvlokken of een glasvochtoperatie starten?

Contacteer ons voor meer informatie of maak een afspraak bij één van onze oogartsen.

 Maak een afspraak   Patiënt aanmelden