Maak een afspraak

Wenst u een behandeling voor leeftijdsgebonden maculadegeneratie? Maak dan een afspraak bij een oogarts of oogchirurg. Wij helpen u graag verder.

 Maak een afspraak
 Patiënt aanmelden

Behandeling van leeftijdsgebonden maculadegeneratie

Een behandeling van leeftijdsgebonden maculadegeneratie kan gebeuren d.m.v. injecties of een speciale laserbehandeling. Met deze behandeling remmen we de groei van slechte bloedvaten af.

 

Een behandeling van leeftijdsgebonden maculadegeneratie wordt doorgaans uitgevoerd bij senioren. Deze zeer frequente aandoening tast het centrum van het netvlies aan, namelijk de gele vlek, en kan familiaal voorkomen. 

De symptomen zijn voornamelijk een moeilijk leeszicht en vervormingen van het zicht die niet te verhelpen zijn met een aangepaste brilcorrectie. De diagnose van leeftijdsgebonden maculadegeneratie wordt gesteld aan de hand van foto’s en scanners van het netvlies, en worden eventueel aangevuld met een kleurstofonderzoek (fluo-angiografie). Behandeling leeftijdsgebonden maculadegeneratie door injecties of laserbehandeling
Klik op de afbeelding om te vergroten.De behandeling van leeftijdsgebonden maculadegeneratie

Er is op dit moment nog geen behandeling voor de oorzaak van leeftijdsgebonden maculadegeneratie. Echter, de abnormale bloedvaten die groeien onder het netvlies kunnen wel behandeld worden door middel van injecties in het oog. Soms kan ook een speciale laserbehandeling nuttig zijn om de slechte bloedvaten dicht te schroeien.Behandeling leeftijdsgebonden maculadegeneratie door injecties of laserbehandeling
Klik op de afbeelding om te vergroten. 

Wilt u een behandeling starten voor maculadegeneratie?

Contacteer ons voor meer informatie of maak een afspraak bij één van onze oogartsen.

 Maak een afspraak   Patiënt aanmelden