Maak een afspraak

Wenst u een behandeling voor glaucoom? Maak dan een afspraak bij een oogarts of oogchirurg. Wij helpen u graag verder.

 Maak een afspraak
 Patiënt aanmelden

Behandeling van glaucoom d.m.v. oogdruppeltherapie, laserbehandeling of een operatie

Een behandeling van glaucoom (groene staar) gebeurt meestal door oogdruppeltherapie maar kan ook door middel van een laserbehandeling of operatie.

 

Glaucoom (groene staar) wordt ook de stille dief van het zicht genoemd en tast de oogzenuw aan. Hierdoor zullen de signalen van het zicht die het oog aanmaakt niet meer kunnen getransporteerd worden naar de hersenen. Het gevolg is een verlies van de breedte van het zicht (het gezichtsveld wordt kleiner) met uiteindelijk een resterend tunnelzicht of volledige blindheid. 

Indien glaucoom niet tijdig wordt opgemerkt is er vaak al veel schade toegebracht die ook niet meer te herstellen valt. Moderne onderzoekstechnieken combineren een meting van de dikte van de oogzenuw tezamen met een gezichtsveldonderzoek omdat de schade meetbaar op het gezichtsveld meestal later komt dan de afwijkingen ter hoogte van de oogzenuw zelf. 

Een glaucoom behandeling kan de ziekte in dit stadium stabiliseren waardoor de patiënt relatief weinig hinder zal ondervinden. Behandeling glaucoom: oogdruppeltherapie, laserbehandeling of operatie
Klik op de afbeelding om te vergroten.

Behandeling van glaucoom

De behandeling van glaucoom bestaat in de eerste plaats uit het verlagen van de oogdruk. Dit gebeurt meestal door middel van oogdruppeltherapie maar kan ook met laserbehandeling. Wanneer deze methodes onvoldoende resultaat geven kan u een glaucoom operatie ondergaan.

Tijdens uw glaucoom behandeling zal er vaak verwezen worden naar de huisarts en/of cardioloog voor een controle van het hart en de bloedvaten, inclusief de halsslagaders. De bloeddoorstroming van de oogzenuw is namelijk uiterst belangrijk om de ziekte onder controle te krijgen. 

Wilt u een glaucoom behandeling starten?

Contacteer ons voor meer informatie of maak een afspraak bij één van onze oogartsen.

 Maak een afspraak   Patiënt aanmelden