Maak een afspraak

Wenst u een behandeling voor uw netvlies problemen door diabetes? Maak dan een afspraak bij een oogarts of oogchirurg. Wij helpen u graag verder.

 Maak een afspraak
 Patiënt aanmelden

Behandeling van netvlies problemen door diabetes

Patiënten met diabetes kunnen op termijn netvlies problemen ondervinden waarbij een behandeling aangewezen is. Bij deze aandoening is het vroegtijdig opsporen alsook het goed controleren van de suikerspiegels zeer belangrijk.

 

Een behandeling van problemen aan het netvlies door diabetes kan d.m.v. lasertherapie en/of injecties. Indien deze behandelingen niet voldoende resultaat opleveren kan er overgegaan worden tot een operatie.

De oorzaak

Suikerziekte tast na verloop van tijd de kleine bloedvaten in het gehele lichaam aan. Hierdoor ontwikkelen patiënten nierproblemen, slecht genezende wonden aan de voeten en ook afwijkingen ter hoogte van het netvlies.

Deze afwijkingen bestaan in de meeste gevallen uit kleine bloedingen en zwelling van het centrale deel van het netvlies met zichtdaling tot gevolg.

Behandeling van netvlies problemen door diabetes
Klik op de afbeelding om te vergroten.De behandeling van netvlies problemen door diabetes

Diabetes is soms zeer agressief. In dat geval kan diabetes leiden tot grote bloedingen in het oog en zelfs netvliesloslating. De belangrijkste pijler in de behandeling van netvlies problemen door diabetes is het vroegtijdig opsporen van de aandoening én het goed controleren van de suikerspiegels. Daarnaast wordt het netvlies behandeld met lasertherapie en/of injecties in het oog. Soms is het nodig om een operatie uit te voeren waarbij de gehele achterste oogkamer wordt gezuiverd (vitrectomie).

Na de behandeling van uw netvlies problemen als gevolg van diabetes, volgen wij de behandeling steeds op tijdens een controle onderzoek. 

Wilt u een behandeling starten?

Contacteer ons voor meer informatie of maak een afspraak bij één van onze oogartsen.

 Maak een afspraak   Patiënt aanmelden