Maak een afspraak

Wenst u een behandeling voor doorbloedingsproblemen van het netvlies? Maak dan een afspraak bij een oogarts of oogchirurg. Wij helpen u graag verder.

 Maak een afspraak
 Patiënt aanmelden

Behandeling doorbloedingsproblemen van het netvlies

Een behandeling voor doorbloedingsproblemen van het netvlies kan aangeraden zijn wanneer u een plots maar pijnloos verlies van het zicht ervaart. Dit zichtverlies kan gepaart gaan met forse bloedingen van het netvlies en kan duiden op een slagaderverstopping.

 

De doorbloeding van het netvlies is afhankelijk van één slagader en één afvoerende ader. Indien er een verstopping optreedt van een van beide, geeft dit aanleiding tot desastreuze gevolgen voor het netvlies en het zicht.


Een slagaderverstopping geeft meestal aanleiding tot een plots pijnloos verlies van het zicht. Dit kan soms verholpen worden door een zeer snelle interventie doch geeft meestal permanente schade. Een aderverstopping geeft aanleiding tot forse bloedingen van het netvlies en het ontstaan van een vervormd en wazig zicht.

Behandeling van doorbloedingsproblemen

Een behandeling met injecties in het oog en lasertherapie van het netvlies kunnen mogelijks het zicht terug verbeteren en stabiliseren. In beide gevallen is het belangrijk dat de diagnose zo snel als mogelijk wordt gesteld en dat een eventuele behandeling en de nodige opvolging kan worden voorzien.

 

Wilt u een behandeling voor doorbloedingsproblemen van het netvlies starten?

Contacteer ons voor meer informatie of maak een afspraak bij één van onze oogartsen.

 Maak een afspraak   Patiënt aanmelden